Skip to main content

Voorstellen

Mijn naam is Josja Biessen, sinds 2012 ben ik werkzaam als specialist eenzaamheid.
In mijn werkzaamheden ben ik geleidelijk gegroeid van een aanpak op individueel niveau naar het trainen van professionals en vrijwilligers.
Bij trainingen zie ik dikwijls dat het wel leidt tot een verandering in denken. Lang niet altijd komt daardoor een verandering in de aanpak van eenzaamheid tot stand. Daarvoor is vaak meer nodig; een bredere aanpak binnen een gemeente of organisatie.
Dat inzicht leidde tot het ontwikkelen van een model voor aanpak van eenzaamheid vanuit onze visie. Na 20 jaar in de woningcorporatiewereld heb ik veel ervaring opgedaan met uiteenlopende projecten en participatie. Die ervaring komt hierbij goed van pas.
Ik noem onze visie, inmiddels zijn in heel het land gecertificeerde specialisten eenzaamheid werkzaam vanuit eenzelfde visie op eenzaamheid. Sinds 2016 ben ik als docent werkzaam voor de post HBO opleiding tot specialist eenzaamheid van Faktor5.
Wat mij drijft is mijn passie om de last van eenzaamheid te verminderen. Daarmee wil ik graag bijdragen aan meer vitaliteit en verbinding tussen mensen onderling.
Ik zie mezelf als een creatieve ontwikkelaar en warme verbinder. Vanuit mijn waarden werk ik graag samen op een integere en professionele manier, waarbij groei en zelfredzaamheid het doel is.
Ik vind het belangrijk om ook mijzelf te blijven ontwikkelen. Tijdens mijn opleiding NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren, een methodiek voor persoonlijke groet, training, coaching en communicatieverbetering) heb ik mijn competenties als trainer verder ontwikkeld. Ook volgde ik een cursus positief gezond.
(Positieve Gezondheid is is een bredere kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes dimensies. Met die bredere benadering draag je bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Én om zo veel mogelijk eigen regie te voeren. Met name in de provincie Limburg wordt positieve gezondheid breed ingezet. Meer informatie is te vinden op deze link van positief gezond.
Zoals je in het filmpje ziet, vind ik het belangrijk om jou zodanig te begeleiden, dat je op een gegeven moment zonder mij verder kunt. Ik draag de kennis over.