Skip to main content

Interventie – Cursus Creatief Leven

Creatief Leven is bedoeld voor iedereen die eenzaamheid als een last ervaart en daar graag verandering in wil brengen.

In deze cursus van 8 bijeenkomsten doen de deelnemers bijna spelenderwijs kennis op over eenzaamheid. De cursisten (her)ontdekken wat ze zelf belangrijk vinden, wat ze graag willen. De deelnemer brengt in kaart waar hij goed in is en wat hij leuk vindt. Zo ontstaat langzaam het beeld van de verandering, of de aanvulling die de deelnemer ambieert. Ieder maakt een eigen plan van aanpak en voert dit ook daadwerkelijk uit. Met deze methodiek beschikt iedere cursist over een aanpak voor het leven.
Elke bijeenkomst kent vaste elementen, theorie, opdrachten, een creatief aspect. We passen individuele coaching toe in de groep. Dat wil zeggen dat elke deelnemer een eigen proces doorloopt, maar wel samen met de groep. Je deelt dat wat je wilt delen. Belangrijk zijn individuele opdrachten, het prikkelen van de zintuigen, samenwerken, ontdekken en samen plezier maken. In de 8 bijeenkomsten werken we er aan dat elke cursist weer lekker in zijn vel zit. Zodat deze zelf zijn leven weer kan invullen op een manier die bij hem past. De stress, veroorzaakt door gevoelens van eenzaamheid, wordt gereduceerd. Als begeleider zorg ik voortdurend voor een sfeer van veiligheid, vertrouwen, hoop en zicht op verandering.
Ik ben opgeleid en gecertificeerd om met deze methodiek te mogen werken.

Een introductie van de cursus Creatief Leven:

Resultaat

Wij meten de resultaten van alle cursussen die in Nederland worden gegeven. Uit de respons van alle deelnemers blijkt dat de gevoelens van eenzaamheid verminderd zijn en de vitaliteit is gestegen. Desgewenst overleg ik graag een evaluatierapport waarin de meest recente cijfers verwerkt zijn.

Zakelijke informatie:

 • Richtprijs:
  € 3950,- excl. BTW en reiskosten
 • Duur:
  8 bijeenkomsten van 2 á 2,5 uur
 • Aantal deelnemers:
  max. 10
 • Organisatie:
  in company
 • Inbegrepen:
  een werkboek per deelnemer, benodigde materialen