Referenties

Cisca van der Meijs

Als hulpverlener binnen Levanto, volgde ik een workshop over eenzaamheid van Josja Biessen…en ik ging ‘VERLICHT’ naar buiten!

Met een eenvoudige flipover en dikke Eddingstift nam Josja, binnen 1,5 uur, mijn hele vermeende kennis en ervaring over eenzaamheid op de schop! Maar ook wist zij mij binnen no time ervan te overtuigen, dat:
  • ik de eenzaamheid van de ander NOOIT kan oplossen…
  • … maar met de juiste vragen WEL bespreekbaar kan maken
  • de meeste mensen zich wel eens eenzaam voelen en dat dit NORMAAL is
  • eenzaamheid altijd een GEVOEL is en niet per se iets over je netwerk zegt
  • dat eenzaamheid voor iedereen ANDERS is
  • dat eenzaamheid niet gekoppeld is aan OUD
  • dat de enige die het gevoel van eenzaamheid kan oplossen, de betreffende persoon ZELF is
Josja maakt duidelijk, waarom aanbodgerichte activiteiten niet helpen tegen eenzaamheid, terwijl daar door gemeenten tóch veel geld aan wordt besteed…

studenten social work HZ University of Applied Sciences
Manon Verrips
Kelly Goedegebure
Rieteke Riddersma

Wij zagen veel plezier, passie, motivatie en vertrouwen bij Josja.

Niet alleen bij haar onderneming zelf, maar ook in de manier waarop zij vertelt over de cursussen en trainingen die zij geeft. Het was ons gelijk duidelijk dat het onderwerp eenzaamheid haar echt aan het hart ging. De onderneming is niet gestart om er uiteindelijk een miljoenenbedrijf van te maken en dat vinden wij zeker mooi om te zien. Echt werken vanuit het oogpunt voor de mens. Dit overtuigde ons ook dat er daadwerkelijk iets te doen is aan eenzaamheid, doordat zij hier met veel (zelf)vertrouwen over spreekt. Het zien van de mogelijkheden, maar ook eventuele belemmeringen, maakt dit ook realistisch. Mogelijkheden zien, haar enthousiasme en haar doorzettingsvermogen zien wij als positieve en sterke ondernemerskwaliteiten. Betrokkenheid, respect en integriteit zijn waarden die wij terug horen en zien in haar verhaal en deze zijn passend voor een zzp’er.

Ze is zeker een innovatieve ondernemer, die zich bezighoudt met maatschappelijke vraagstukken. Zij spreekt ook uit eigen ervaring bij het onderwerp eenzaamheid, waardoor zij aansluiting vindt bij de doelgroep. Tevens is zij zich wel bewust van de verschillende vormen van eenzaamheid en daarom ook niet rigide in haar kijk hierop. Hier komt haar brede kennis ook naar voren, om zo dit onderscheid te kunnen maken en de individuele eigenschappen te herkennen. Haar kennis en passie vloeien mooi in elkaar over. Daarbij blijft Josja zich ook ontwikkelen, nieuwe opleidingen volgen en haar kennis bijspijkeren. Zo blijf je goed aansluiten bij de actualiteit en de veranderende samenleving, wat belangrijk is als je bezig bent met maatschappelijke vraagstukken.
Het interview heeft ons niet alleen kennis gebracht over eenzaamheid, maar ook de urgentie om hier mee aan de slag te gaan. Tevens ook dat als je echt ergens in gelooft en iets wil bereiken, je daar echt voor moet gaan. De voldoening is misschien wel net zo belangrijk als de inkomsten. Dit is een gedachte die wij meenemen in het toekomstige werkveld.
Wij willen u nogmaals bedanken dat u mee wilde werken en uw verhaal heeft op ons zeker een indruk achter gelaten. Wij hopen dat uw mooiste wens voor de onderneming uitkomt, ook al is dit een lang proces. Bedankt!

Contactgegevens

Josja Biessen
Termoors 14
6311 BC Ransdaal
T: +31 (0) 610003452
biessen@biessonder.nl
www.biessonder.nl

Overige

Algemene Voorwaarden
Privacy Verklaring
KVK: 14114911
BTW: NL001920180B70
Jeanine Sinke van Het Aandachtshuis en ik trainen dikwijls samen. Het geeft meerwaarde voor de deelnemers en extra plezier in het vak. Beiden zijn we docent/trainer in de opleiding tot Specialist Eenzaamheid. Jeannette Rijks heeft als expert op het gebied van eenzaamheid de enige Post HBO jaaropleiding op het gebied van eenzaamheid ontwikkeld. Samen met haar leid ik al sinds 2016 nieuwe collega's op tot Specialist eenzaamheid.

Alle rechten voorbehouden © 2022, Biessonder
Website beheer en onderhoud: LinQxx - Lokaal gevonden worden

Huisstijl en logo: Reflexties