Verdiepingsworkshop

Wegwijs bij eenzaamheid

Is het jouw rol om een intake te doen en cliënten te verwijzen naar de juiste interventie? Heb jij te maken met cliënten die vaker komen met ‘vage’ klachten? Of met mensen die zeggen dat ze eenzaam zijn, maar ieder voorstel om dit aan te pakken afwijzen? Misschien denk jij vaker dat iemand eenzaam is, maar weet je niet hoe je dit ter sprake kunt brengen? Of kom je zelden eenzaamheid tegen in jouw praktijk?

In deze verdiepingsworkshop zoomen we verder in op het begrip eenzaamheid. Je maakt kennis met de eenzaamheidstest en leert deze beoordelen. En je leert de criteria aan de hand waarvan je interventies kunt beoordelen. Door het bespreken van casussen gaan we in op de beoordelingscriteria. Ook besteden we aandacht aan het voeren van gesprekken. Want bij mensen die zich langdurig eenzaam voelen is het extra belangrijk dat zij weer hoop en vertrouwen ervaren. Hoe krijg je die cliënt met eenzaamheid in beweging? En wat doe je wanneer iemand echt niet meer kan of wil veranderen?

Voor wie?

Deze vervolg workshop is geschikt voor professionals in de rol van intaker en verwijzer, bijvoorbeeld POH-ers, professionals in het welzijnswerk of intakers bij de WMO.
Het programma is een mix van korte stukjes theorie, oefeningen aan de hand van ingebrachte casussen en met elkaar in gesprek zijn. Soms kan het wat verwarrend lijken, omdat je nieuwe inzichten en kennis opdoet. Aan het eind van de dag vallen de puzzelstukjes echter altijd op hun plek.

Wat levert deze lezing de deelnemer op?
 • Je weet welke gevolgen eenzaamheid kan hebben voor de fysieke en mentale gezondheid
 • Je (her)kent de signalen waar je op kunt letten
 • Je kent de criteria om interventies te beoordelen en je hebt ermee geoefend
 • Je kunt werken met de eenzaamheidstest
 • Je weet welke gesprekstechnieken helpend zijn bij een intake en verwijzing bij eenzaamheid
 • Je hebt in kleine groepjes ervaring opgedaan met deze technieken

Ik werk altijd vanuit de volgende visie:

 • Eenzaamheid is normaal, last van eenzaamheid niet. Daar kun je wat aan doen.
 • Eigen regie, zelf doen, zolang je kunt. Waar nodig met hulp. Dit sluit uitstekend aan bij ‘positief gezond’ en burgerparticipatie

Zakelijke informatie:

 • Uw investering:
  € 2550,- excl. BTW en reiskosten
 • Duur:
  2 maal 7 uur
 • Aantal deelnemers:
  max. 10
 • Organisatie:
  in company
 • Inbegrepen:
  benodigde materialen, thuisopdracht

Is dit iets voor uw organisatie? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Contactgegevens

Josja Biessen
Termoors 14
6311 BC Ransdaal
T: +31 (0) 610003452
biessen@biessonder.nl
www.biessonder.nl

Overige

Algemene Voorwaarden
Privacy Verklaring
KVK: 14114911
BTW: NL001920180B70
Jeanine Sinke van Het Aandachtshuis en ik trainen dikwijls samen. Het geeft meerwaarde voor de deelnemers en extra plezier in het vak. Beiden zijn we docent/trainer in de opleiding tot Specialist Eenzaamheid. Jeannette Rijks heeft als expert op het gebied van eenzaamheid de enige Post HBO jaaropleiding op het gebied van eenzaamheid ontwikkeld. Samen met haar leid ik al sinds 2016 nieuwe collega's op tot Specialist eenzaamheid.

Alle rechten voorbehouden © 2020, Biessonder
Website beheer en onderhoud: LinQxx - Lokaal gevonden worden
Huisstijl en logo: Reflexties