Skip to main content

Loslaten…

Het is een prachtige dag vandaag, warm najaarsweer. Er staat net genoeg wind om de bladeren uit de bomen te laten dwarrelen.
Ik betrap me op de gedachte dat loslaten een volkomen natuurlijk iets is. Vogels krijgen nieuwe veren, honden verharen en bomen laten hun blad los.

Hoe gemakkelijk laat jij los? Houd je vast aan vriendschappen die niet meer zijn wat het geweest is? Uit schuldgevoel of misschien omwille van die goede oude tijd? Of blijf je werken bij dat bedrijf waar je eigenlijk niets nieuws meer kan leren? Weet je waarom je dat doet?
Wij mensen zijn gewoontedieren. Eigenlijk houden we niet zo van verandering. Wanneer we diep in ons hart voelen dat onze activiteiten, of relaties niet meer zo bij ons passen, dan is dat niet prettig. Jouw behoefte wordt niet vervuld. Vaak los je dit op. Soms gaat dit steeds zwaarder drukken en geeft het een gevoel van leegte. Zo’n situatie kan leiden tot een gevoel van eenzaamheid wanneer je er niets aan doet.Het is dus belangrijk om goed te weten welke behoefte jij hebt. Wat geeft jouw een tevreden gevoel over je leven?

Kijk naar de natuur en laat los wat niet meer bij je past. Kijk eens of je relaties op een andere manier nieuw leven in kunt blazen. Wellicht kun je op het werk net die extra klus erbij krijgen, waardoor het weer uitdagend is. En soms, is het nodig om echt los te laten en op zoek te gaan naar iets nieuws. Net als bomen hun blad moeten loslaten om het jaar erna te kunnen groeien en bloeien.

Wanneer je het gevoel hebt dat je niet goed weet wat voor jou belangrijk is, of wanneer je de verandering niet goed durft in te zetten, zoek dan hulp. Dat kan zijn bij je partner of een goede vriend.
Heb je last van eenzaamheid en het voelt alsof je vast zit, neem dan contact met me op. Ik kan je helpen, maar alleen als jij zelf de verandering echt wilt!

Regie in eigen handen

Mijn naam is Josja Biessen, ik help jou zelf regie over je leven te krijgen en vol mee te doen op jouw unieke manier. Je leert omgaan met jouw gevoelens en weer open te staan voor verandering en inspiratie in jouw leven. Jij doet het, ik steun jou, zo krijg jij weer verbinding met jezelf en jouw omgeving.
Wil jij zeker weten dat je de blogs niet mist? Schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Nieuwsbrief ontvangen?