Skip to main content

Helemaal alleen mijn ei gelegd

Trots ben ik en superblij. Vanaf vandaag is mijn website in de lucht. De site waar Limburgse mensen die last hebben van eenzaamheid terecht kunnen. Ik had mezelf onder tijdsdruk gezet, want de site moest af voordat het TV programma ‘Nooit meer Alleen’ van start gaat.

In dit programma, gemaakt door omroep MAX worden enkele mensen gevolgd die last hebben van eenzaamheid. Zij krijgen de kursus Creatief Leven aangeboden door Jeannette Rijks die de methodiek heeft ontwikkeld. Eindelijk kan Nederland kennis nemen van deze methode.

Het unieke van Creatief Leven is dat we uitgaan van zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid. Dat moet ik uitleggen. Eenzaamheid is een gevoel. Het is een waarschuwing dat het jou ontbreekt aan de juiste contacten. De behoefte aan hoeveelheid en kwaliteit van contacten is voor ieder mens anders. Dat is persoonlijk. Juist daarom ben jij de enige die iets aan jouw gevoel kan doen.

Dat maakt ook dat wij als specialisten op het gebied van eenzaamheid zeggen: eenzaamheid, daar kun je zelf iets aan doen!

Met wij bedoel ik een (nog) bescheiden groep die aan de weg timmert om mensen te helpen met de methode Creatief Leven. We hebben allemaal een stevige training hiervoor gevolgd bij Jeannette Rijks.

U begrijpt, met zoveel ontwikkelingen moest de website af! Dus heb ik mezelf wekenlang zowat opgesloten in mijn kantoor om het voor elkaar te krijgen. Meteen een geweldig voorbeeld dat alleen niet eenzaam hoeft te zijn. Want als ik aan het werk ben voor iets waar ik in geloof, waar mijn hart ligt dan geeft dat voldoening. Zeker wanneer ik ook nog elke dag een uurtje de tijd vind om te genieten van een prachtige herfst.

Enfin, het is gelukt. Neem vooral een kijkje en laat me weten wat je ervan vindt. En, mocht je kijken op de site omdat je last hebt van eenzaam gevoel, aarzel niet, neem contact met me op. Samen bekijken we wat voor jou de goede aanpak is!

Regie in eigen handen

Mijn naam is Josja Biessen, ik help jou zelf regie over je leven te krijgen en vol mee te doen op jouw unieke manier. Je leert omgaan met jouw gevoelens en weer open te staan voor verandering en inspiratie in jouw leven. Jij doet het, ik steun jou, zo krijg jij weer verbinding met jezelf en jouw omgeving.
Wil jij zeker weten dat je de blogs niet mist? Schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Nieuwsbrief ontvangen?