Skip to main content

Eenzaamheid de baas in 2020!

De afgelopen weken heb ik genoten van het TV programma Nooit Meer Alleen.

Omroep Max volgt Tini, To, Lydia, Henk en Koos een jaar. Zij hebben besloten dat ze een einde willen maken aan hun eenzaamheid. Onder de bezielende begeleiding van Jeannette Rijks gingen ze aan de slag met Creatief Leven. Wat een verandering hebben we bij elk van hen gadegeslagen.

Diepe bewondering heb ik voor de moed die deze mensen hebben getoond. Geweldig is het om te zien hoe ze,  ieder op hun eigen manier,  inzicht hebben gekregen in de achtergrond van hun gevoel van eenzaamheid, in wat belangrijk is in hun leven en hoe je bereikt wat je hebben wilt.
Prachtige uitspraken werden getweet.

Ik haal er enkele op:
• Mooi gezegd: Henk; “als je weet hoe eenzaamheid werkt, kun je er iets aan doen”
• “Ik heb ontdekt dat ik zowel in mijn opvattingen als in mijn doen en laten dingen wel eens een beetje anders kan doen”, Koos
• To: “ Ik ben dit afgelopen jaar vrijmoedig geworden. … mijn spreekbeurt gaat over eenzaamheid”

Een hoopgevende serie die een aanpak van eenzaamheid laat zien die werkt. Voor 2020 wens ik elk mens die last heeft van eenzaamheid de moed toe om die eerste stap te zetten. Je kunt zo ontzettend veel bereiken als je zelf iets aan eenzaamheid wilt doen, met deskundige begeleiding en steun van een groep.

Van harte wens ik je in 2020 de levensinvulling die bij je past!
Josja

Regie in eigen handen

Mijn naam is Josja Biessen, ik help jou zelf regie over je leven te krijgen en vol mee te doen op jouw unieke manier. Je leert omgaan met jouw gevoelens en weer open te staan voor verandering en inspiratie in jouw leven. Jij doet het, ik steun jou, zo krijg jij weer verbinding met jezelf en jouw omgeving.
Wil jij zeker weten dat je de blogs niet mist? Schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Nieuwsbrief ontvangen?